Hoppa till innehåll

Upphandling och resepolicys en väg mot fossilfrihet

Sju kommuner, Eslöv, Helsingborg, Höör, Kristianstad, Lund, Malmö och Tomelilla, har i sju år arbetat med att fasa ut fossil energi inom projektet Fossilbränslefria kommuner. Det har lett till 98 procent fossilfrihet i den egna organisationen och ökad effektivitet och struktur inom de områden de arbetat.

fossilbranslefriakommuner.se (extern länk) finns verktyg och arbetsmetoder som kan vara till hjälp för arbetet mot fossilbränslefrihet i en organisation. Verktygen kommer från riktigt arbete i kommuner som kommit en bra bit på området. Arbetsmetoderna beskriver hur de arbetat för att genomföra förändringen.

På webbplatsen finns även seminarier med konkreta tips, värdefulla erfarenheter och fallgropar att undvika inom områdena, resor, offentlig konsumtion, transporter och entreprenader.

 

Miljöfordon.se har sedan en tid tillbaka samlat information och tips om fossilfri upphandling. Här hittar du information och inspiration till miljökrav på fordon, transporter och arbetsmaskiner som ingår i upphandlade varor och tjänster.

Upphandling

Senast uppdaterad 2022-12-21