Hoppa till innehåll

Förbättrade funktioner på miljöfordon.se

Miljöfordon.se nylanserades under hösten med ny design och utveckling av funktionaliteten.

Samtidigt som miljöfordon.se fick nytt utseende gjordes en del justeringar för att sidan skulle bli mer användarvänlig.

Nu är det lättare att göra jämförelser mellan fordon och att göra kalkyler. Funktionerna är desamma som tidigare men de har blivit lättare att hitta. När du har sökt fordon och fått fram en lista markerar du de fordon du tycker är intressanta. De kommer då att visas under Mina val längst ner på sidan. Där finns även ingången till att göra detaljjämförelser mellan fordon samt TCO-kalkyler (Total Cost of Ownership) för fordonen.

Bilsöket har också fått en helt ny inställningsmöjlighet. Det går nu att söka fram bilar som släpper ut en viss mängd koldioxid, till exempel alla bilar som släpper ut max 60 gram CO2 per km eller alla bilar som släpper ut mellan 60 och 150 gram CO2 per km och så vidare. För att göra detta går du in under Sök bil, avancerat, anger högsta och/eller lägsta koldioxidutsläpp och trycker på sök.

Sök fordon

Till sist har också visningen av laddkartan förbättrats så att det går att klicka på Min plats och få se de laddplatser som finns tillgängliga närmast där du befinner dig.

Laddkarta

Bakom det som syns utåt finns ännu fler förändringar. Sidan har en ny teknisk plattform och därmed är  grunden lagd för att fortsätta utveckla webbplatsen och göra den ännu mer funktionell och användarvänlig.

Har du förslag på framtida förbättringar av miljöfordon.se, skicka gärna in dina synpunkter här.

Senast uppdaterad 2018-01-12