Hoppa till innehåll

Etanol, E85

Etanol, E85, säljs på vanliga drivmedelsstationer av många leverantörer som säljer drivmedel i landet.

Etanol E85 finns på många mackar runt om i landet. E85 är ett flytande bränsle och tankas på samma sätt som bensin och diesel. Ofta är pumparna, pumphandtagen, skyltarna och/eller slangarna blå för E85.

www.bytbränsle.se (extern länk) kan du se om din nuvarande bil kan tanka E85. Slå in registreringsnumret så får du svar om din bil.

Det finns ingen webbtjänst för att hitta alla tankställen. Men det finns en app som heter Tanka Grönt som visar alla tankställen för förnybara drivmedel i Sverige.

Tanka grönt (extern länk)

På  respektive återförsäljares webbtjänster finns också information om tankställen. Där ger de flesta dessutom GPS-koordinater till dessa tankställen. (externa länkar)

INGO
Preem
Shell
Cirkle K
OKQ8
st1

ED95, etanol till bussar och lastbilar

Det finns en publik ED95 station, i Kallhäll norr om Stockholm.

E85 utomlands

Det finns över 4000 tankställen för E85 i Europa. Stationstätheten är fortfarande högst i Sverige, men tankställen med E85 finns också i en rad andra Europeiska länder, bland annat Frankrike, Tyskland, Ungern, Schweiz, Tjeckien, Nederländerna, Österrike, Storbritannien, Norge, Spanien, Finland och Italien.

På webbplatsen etanol.nu (extern länk) samlas uppgifter om E85-tankställen i flera europeiska länder och du kan söka i deras databas (extern länk).

Senast uppdaterad 2021-09-23