Model S årets Miljöbästa Bilar 2017

Renault Zoe och Tesla Model S hamnar i topp när Gröna Bilister rankar marknadens bästa bilar ur miljö- och säkerhetssynpunkt.

Gröna Bilister har nominerat 39 bilmodeller utifrån krav på förnybarhet, energieffektivitet och säkerhet. Av dessa har en oberoende expertjury utsett Miljöbästa Bil 2017 inom två olika klasser.

Vid bedömningen i tävlingsklassen Bästa valet för privatbilisten med normal ekonomi har juryn har tagit hänsyn till klimatpåverkan vid körning, energieffektivitet, användbarhet och ekonomi. Vid bedömningen i företagsklassen har juryn dessutom tagit ställning till om bilmodellen är teknikdrivande, medan ekonomin har givits mindre vikt.

Juryns val för privatbilisten med normal ekonomi

  1. Renault Zoe
  2. Nissan Leaf
  3. Volkswagen Passat GTE

Motivering: Renault Zoe visar att elbilar nu kan ha en rejäl räckvidd utan att kosta skjortan, att de kan vara kvicka och ändå energieffektiva, och att de kan vara små men ändå rymliga och säkra. Renaults starka satsning på elbilar gör dessutom att Zoe har en trygg framtid på begagnatmarknaden. Ett utmärkt val för den som vill ta ett stort men enkelt kliv i grön riktning och en mycket värdig Miljöbästa Bil!

Juryns val för företaget

  1. Tesla Model S
  2. Skoda Octavia G-Tec
  3. Nissan Leaf & Renault Zoe

Motivering: Tesla Model S är själva symbolen för hur attraktivt det är att byta till eldrift, och som förmånsbil eller för egenföretagaren är totalkostnaden mycket mer attraktiv än vad prislappen antyder. Dessutom finns knappast något tydligare sätt att signalera ”vi bryr oss om miljön” än att åka Tesla. En mycket värdig Miljöbästa Bil för företaget!

Juryns bestod av

Alrik Söderlind, chefredaktör Auto Motor & Sport
Anna Pettersson, stationsansvarig på Opus Bilprovning
Eva Sunnerstedt, enhetschef Miljöbilar i Stockholm, Stockholms stad
Mattias Goldmann, vd Fores med 2030-sekretariatet
Mattias Hedberg, chef kvalitet och miljö på Atea Sverige

Folkets val

En öppen omröstning har också genomförts i samarbete med Auto Motor & Sport. Där fick Tesla Model S utmärkelsen ”Folkets Val”.

  1. Tesla Model S 4WD
  2. Tesla Model X
  3. Tesla Model S 2WD

 Läs mer hos Gröna Bilister

Senast uppdaterad 2016-11-15