Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster och ge dig en personlig upplevelse. När du använder den här webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
 
 

Tankställen i utlandet

Fordonsgas

I Europa finns åtskilliga tankställen med naturgas (CNG) i ett tjugotal länder – flest i Tyskland (drygt 800 stationer), Italien (runt 650 stationer), Österrike (130 stationer), Schweiz (120 stationer) och Frankrike – och enstaka med enbart biogas.

De flesta av dessa tankställen för gas och mycket annan värdefull information inför Europa-resan hittar du på den tyska naturgassajten Erdgasfahrzeuge eller på Gibgas där det även går att planera den rutt som ska köras. Båda sidorna presenterar dock endast information på tyska.

Etanol E85

Det finns nu nästan 3000 tankställen för E85 i Europa och antalet stiger. Stationstätheten är fortfarande högst i Sverige, men tankställen med E85 finns nu också i en rad andra Europeiska länder, bland annat Frankrike, Tyskland, Ungern, Schweiz, Tjeckien, Nederländerna, Österrike, England, Norge, Spanien, Finland och Italien.

På webbplatsen www.etanol.nu samlas uppgifter om E85-tankställen i flera europeiska länder med hjälp av ideella krafter. En sökning på europeiska tankställen i deras databas kan göras på följande etanol.nu´s söksida.

I Norge har Statoil för närvarande 19 stationer där det går att tanka E85. På statoils stationssök går det at få fram en karta och adresser för de Statoil-stationer i Norge som säljer E85.

I USA finns runt 2400 tankställen för E85, dessa presenteras på följande sidor: Near85 eller E85Refueling.

Blandat

Mera information om biodrivmedel i Norge kan hittas på  webbsidan www.zero.no (information finns tillgänglig på norska och engelska). Det går även att få fram en karta över tankställen för en rad olika drivmedel.

Senast uppdaterad 12-05-21
Stockholm och Malmö driver miljofordon.se

Stockholm och Malmö driver miljofordon.se med stöd från Energimyndigheten.