Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster och ge dig en personlig upplevelse. När du använder den här webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
 
 

Så tankar du biogas och naturgas

Biogas eller naturgas är båda metan, ofta är det i praktiken en blandning av de båda du får i tanken. Därför används samlingsnamnet fordonsgas. Det finns idag över 100 gasmackar för fordonsgas i Sverige och antalet ökar. För att kunna tanka din gasbil krävs att du håller reda på var det finns mackar med fordonsgas samt vilka betalkort du kan betala med.

De flesta gasbilar har två bränslen och måste då också tankas med två bränslen.

När man tankar fordonsgas ser munstycket annorlunda ut jämfört med munstycken för flytande bränslen som bensin och diesel.  Gasmunstycket ansluts till bilens gasnippel och sätts fast genom att man vrider på det.

De flesta tankställen för biogas/naturgas drivs av kommersiella aktörer, exempelvis E.ON, FordonsGas Sverige, Aga Gas och Svensk Biogas. På tankställena förekommer flera olika betalsätt. Vanligast är dock att olika typer av betalkort används.
 

Här hittar du kartor och förteckningar över tankställen med biogas/naturgas. Där återfinns även information om vilka betalningsmedel som accepteras.

Senast uppdaterad 12-09-28
Stockholm och Malmö driver miljofordon.se

Stockholm och Malmö driver miljofordon.se med stöd från Energimyndigheten.