Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster och ge dig en personlig upplevelse. När du använder den här webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
 
 

Så tankar du biogas och naturgas

Biogas (förnybart) eller naturgas (fossilt) är båda metan, ofta är det en blandning av de båda du får i tanken. Därför används samlingsnamnet fordonsgas. Fordonsgas innehåller idag i snitt 70 procent biogas och 30 procent naturgas. Men det finns också möjligheter att tanka 100 procent biogas, det vill säga att det går att köra fossilfritt med gasbil.

Det finns över 150 tankstationer för fordonsgas i Sverige och antalet ökar. För att kunna tanka din gasbil krävs att du håller reda på var det finns mackar med fordonsgas.

De flesta gasbilar har ytterligare ett bränsle utöver forgonsgas, och måste då tankas med två bränslen.

När man tankar fordonsgas ser munstycket annorlunda ut jämfört med munstycken för flytande bränslen som bensin och diesel.  Gasmunstycket ansluts till bilens gasnippel och sätts fast genom att man vrider på det.

De flesta tankställen för biogas/naturgas drivs av kommersiella aktörer, exempelvis E.ON, FordonsGas Sverige, Aga Gas och Svensk Biogas. 

Här hittar du kartor och förteckningar över tankställen med biogas/naturgas

Senast uppdaterad 16-06-28
Stockholm och Malmö driver miljofordon.se

Stockholm och Malmö driver miljofordon.se med stöd från Energimyndigheten.